PVC vloeren

kwalitatieve en professionele vloer in uw huis

PVC of laminaat? Wat is geschikt voor mij?

PVC vloeren of laminaat? Wij horen bij onze klanten regelmatig de afweging tussen PVC en laminaat terugkomen. Om een goede keuze te kunnen maken helpen wij je op weg door de verschillen hieronder op te sommen:

PVC vloer leggen Roosendaal

Pvc-vloer; wat is dat?

Pvc-vloeren zijn houtvrije vloeren. Ze worden gemaakt van verschillende lagen kunststof en zijn vaak een professioneel alternatief voor laminaat, natuursteen of parket. PVC is uiterst geschikt als vloer in een omgeving waar een slijtvaste, professionele vloer past.

Wij nodigen je graag uit in onze showroom om de materialen te voelen en van dichtbij te bekijken. Mocht je echter graag willen ervaren hoe een vloer in de gewenste omgeving voelt? Laat het ons dan weten, we komen graag met een monster bij je langs. Zo kunnen we gelijk kijken of er bijzonderheden aan de vloeroppervlakte zijn en een advies op maat geven.

PVC VLOEREN

PVC is een zeer kwalitatieve vloer die zeer slijtvast is. Enkele voordelen zijn:

  • Voelt als houten- of tegelvloer
  • Zeer geluiddempend
  • Duurzaam en slijtvast
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Milieuvriendelijk
  • Vochtbestendig

Pvc-vloer; waarom?

 

Steeds meer mensen zijn positief verrast door PVC. Tegenwoordig zijn de fabrieken die PVC produceren in staat om pvc-planken bijzonder veel op een echte houten of tegelvloer te laten lijken.

Buiten dat PVC mooi is heeft het ook zeer veel aangename eigenschappen die de keuze voor PVC voor jouw vloer kunnen beïnvloeden. Zo is PVC makkelijk te onderhouden, geeft het een mooie en robuuste uitstraling, is het uitzonderlijk duurzaam en heeft het een lange levensduur.

Pvc-vloeren worden op 2 manieren gelegd. Je hebt namelijk de zogeheten “klik” variant en de gelijmde variant. Vooral de gelijmde variant is een variant die veel gekozen wordt. Doordat de pvc-stroken gelijmd worden op een egale ondervloer is de vloeroppervlakte na het plaatsen enorm vlak. Dit is tevens de manier van plaatsen waar het meeste winst m.b.t. geluiddemping behaald wordt.

Pvc-vloer; hoe schoon te houden?

Pvc-vloeren zijn zeer gebruiksvriendelijk. De enige instrumenten die nodig zijn voor het onderhouden van een pvc-vloer zijn een bezem, stofzuiger en/of dweil. Bij een gelijmde pvc-vloer kan heel makkelijk met een natte dweil de vloer goed gereinigd worden.

Indien er een kras ontstaan is op een pvc-strook en deze niet met normale onderhoudsproducten te reinigen is. Kan die strook altijd nog verwijderd worden en vervangen worden door een nieuwe strook.

7 redenen om pVC te nemen

1

Onderhoud

PVC is zeer gemakkelijk te onderhouden. Onderhoud van een PVC-vloer doe je met een bezem, stofzuiger of dweil. Normaliter kunnen deze onderhoud instrumenten ook gebruikt worden bij een laminaatvloer. Echter heeft de kwaliteit van de toplaag van het laminaat een grote invloed op de levensduur van de vloer. In de regel is PVC onderhoudsvriendelijker dan laminaat.

2

Materiaal.

PVC is voornamelijk samengesteld uit kunststof. Tegenwoordig is de fabricatie van deze kunststof zo ver ontwikkeld dat het de look en feel heeft van een echte houten vloer.

Ook in de dikte van PVC en laminaat zit een aanzienlijk verschil. Zo heeft PVC slechts een dikte van +/- 3mm. Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen met een kunststof toplaag om de vloer te beschermen.

3

Plaatsing

PVC is dunner ten opzichte van laminaat. Dit zorgt ervoor dat een egale ondergrond altijd wenselijk is bij het plaatsen van PVC. Zowel klik PVC als gelijmde PVC hebben een vlakke ondervloer nodig. Om die reden wordt een vloer vrijwel altijd eerst geëgaliseerd voordat de PVC-vloer geplaatst kan worden.

De gelijmde PVC-vloer variant heeft wat extra aandacht bij de montage nodig maar is een stuk gladder, stiller en vaak mooier dan een klik PVC-variant. De montage van een gelijmde PVC-vloer kan je het beste door professionals laten doen.

Laminaat kan vrij eenvoudig zelf gemonteerd worden. Hierbij heb je echter wel een goede geluiddempende en isolerende ondervloer nodig wat vaak extra kosten en arbeid met zich meebrengt.

4

Bemiddeling

Een verlijmde PVC-vloer is veruit de meest “stille” oplossing in vergelijking met een laminaatvloer. Doordat laminaat stijver van vorm en produceert daardoor meer geluid dan PVC. Een PVC-vloer heeft geen geluiddempende ondervloer nodig daar het product van zichzelf al geluid absorbeert.

5

Vloerverwarming?

Een vloerverwarming en een PVC-vloer zijn een match made in heaven. Vooral wanneer gekozen wordt voor een verlijmde PVC-vloer kan de vloerverwarming maximaal renderen.

Door de ondervloer bij een laminaatvloer en de isolerende werking hiervan wordt de warmte van de vloerverwarming geremd en behaalt deze een minder renderment.

6

Beschadiging

Een PVC-vloer kan goed tegen een stootje en is wat dat betreft schadebestendiger dan laminaat. Een eventueel krasje kan vaak met onderhoudsproducten worden hersteld. Indien dit niet meer mogelijk is kan er bij een verlijmde PVC-vloer zelf voor gekozen worden om het beschadigde lamel te vervangen voor een nieuwe.

Laminaat kan door de sterke bovenste toplaag ook goed tegen een stootje. Echter is de dikte en de kwaliteit van deze toplaag hierbij van grote invloed. Let met laminaat ook goed op de hoeveelheid vocht die gebruikt wordt bij het onderhouden van de vloer. Door veel vocht beschadigd de toplaag namelijk eerder.

7

Prijzen

De eerder besproken toplaag van laminaat en de bijbehorende dikte bepalen vaak te prijs van laminaat. Laminaat is al te verkrijgen voor +/- €6,- per m2. Echter dien je je bij deze prijs wel af te vragen of je de gewenste kwaliteit vloer in huis haalt. PVC is in aanschaf iets duurder maar heeft daarentegen standaard een betere kwaliteit kwalificatie.

Flexvloeren.nl conclusie/advies.

Wanneer een langdurige en makkelijk te onderhouden, stille vloer gewenst wordt adviseren wij een PVC-vloer. Mede door het snelle acclimatiseren van de vloer in de gewenste omgeving en de standaard kwaliteit die PVC met zich meebrengt zien wij vaak de keuze op PVC vallen bij onze klanten.

Uiteraard is een laminaatvloer ook een prima keuze. Echter zitten er in laminaat zodanig veel kwaliteitsverschillen dat hier wel de nodige aandacht aan besteedt zal moeten worden wanneer er een keuze in laminaatvloer gemaakt wordt.

Heb je al onderzoek gedaan? Laat het ons vooral weten!

PVC vloer donker Roosendaal